Laskettelu ovat yksi suosituimmista harrastuksista talviurheilijoille. Suomesta löytyy useita laskettelukeskukssia ja pitkiä laskettelurinteitä. Mutta missä on maailman pisin laskettelurinne?

Vallee Blanche Chamonixssa, Ranskassa, on maailman pisin laskettelurinne. Se on yli 20 kilometrin pituinen ja se tarjoaa paljon haastetta kokeneille laskettelijoille. Se alkaa Mont Blancin huipulta ja se huipentuu Aiguille du Midiin. Rinne on jaettu kahteen osaan ja se ulottuu useisiin eri laskettelualueisiin, kuten la Palud ja les Grands Montets. Rinteessä on myös paljon portaita ja rinnetunneleita, jotka voivat olla haastavia niille, jotka eivät ole kovin kokeneita.

Muut pitkät laskettelurinteet

Vaikka Vallee Blanche onkin maailman pisin laskettelurinne, maailmassa on myös muita pitkiä rinteitä. Esimerkiksi Zermattiin Valtournenche -laskettelurinteet Sveitsissä ja Italiassa ovat yli 10 kilometrin pituisia.

Zermatt to Valtournenche Sveitsissä ja Italiassa

Zermatt to Valtournenche on yli 10 kilometrin pituinen rinne, joka ulottuu Sveitsin ja Italian rajan yli. Se alkaa Zermattin kylästä ja se huipentuu Valtournenchensin kylään. Tässä rinteessä on suuria mäkiä ja paljon haastavia hyppyjä, jotka tekevät tästä monipuolisen rinteen. Rinteessä on myös paljon muita hienoja ominaisuuksia, kuten laaja valikoima ravintoloita ja baareja sekä useita hienoja näköaloja.

Sarenne, Alpe D’Huez Ranskassa

Sarenne, Alpe D’Huez Ranskassa on yli 16 kilometrin pituinen rinne. Se alkaa Alpe D’Huezin huipulta ja se huipentuu Auris-en-Oisansiin. Tämä rinne on yksi Ranskan suosituimmista ja se on yksi parhaita paikkoja aloittelijoille. Sarennessa on myös paljon haastavia osia, kuten ”La Sarenne”, joka on yli kilometrin pituinen rinne. Tämä rinne on täynnä portaita ja laskureittejä, jotka tarjoavat haastetta myös kokeneille laskettelijoille.

The Last Spike, Revelstoke, Kanadassa

The Last Spiken rinne sijaitsee Revelstoken laskettelualueella Kanadassa. Se on yli 7 kilometrin pituinen rinne ja se tarjoaa paljon haastetta sekä aloittelijoille että kokeneille laskettelijoille. Rinne on jaettu kahteen osaan: The Last Spike ja The Last Spike 2. The Last Spike on erityisen suosittu aloittelijoille. Se on helppo ja sopivan haastava ja se tarjoaa paljon hauskanpitoa.

Saattaisit myös pitää näistä: