Ranskassa sijaitsevat Alpit tarjoavat upean ja huikean laskettelukokemuksen jokaiselle. Alppien maisemat ja runsas laskettelukeskusten määrä luovat loputtomasti mahdollisuuksia hauskaan ja elämykselliseen talvilomaan. Tässä artikkelissa esittelemme Ranskan Alppien parhaat laskettelukeskukset ja annamme vinkkejä talviloman suunnitteluun.

Matkan suunnittelu Ranskan Alpeille

Matkustaminen Ranskan Alpeille on helppoa ja sujuvaa. Suora lentoyhteys Helsingistä Pariisiin on vain 3,5 tuntia. Sieltä voi jatkaa junalla tai bussilla alueen laskettelukeskuksiin. Junamatka Chamonixiin on noin 5 tuntia ja bussimatka noin 8 tuntia. Jos haluaa luksusta, voi vuokrata auton. Laskettelukeskusten välillä on hyvät bussiyhteydet, joten auto ei ole edes tarpeen.

Kannattaa huomioida, että Ranskan Alpeilla on erittäin kylmä talvi, ja säätilanteet voivat vaihdella. Kannattaa varata vaatteita, jotka sopivat hyvin eri sääolosuhteisiin, jotta voi nauttia laskettelusta ja ulkoilusta mahdollisimman paljon.

Val Thorens, Avoriaz, Chamonix ja Val d’Isere – Ranskan Alppien parhaat laskettelukeskukset

Ranskan Alpeilla on runsaasti erilaisia laskettelukeskuksia, joiden monipuolisuus sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin laskettelijoille. Tässä esittelemme neljä parasta laskettelukeskusta, joissa voit nauttia laskettelusta ja maisemista Ranskassa.

Val Thorens

Val Thorens on Euroopan korkein laskettelukeskus. Se sijaitsee 2 300 metrin korkeudessa ja tarjoaa laskettelijoille mahdollisuuden nauttia Ranskan Alppien huikeista maisemista. Val Thorens tarjoaa runsaasti laskettelurinteitä, jotka sopivat kaikentasoisille laskettelijoille. Lisäksi Val Thorensissa voi harrastaa laskettelun lisäksi myös lumilautailua, maastohiihtoa ja talvikelkkaa. Val Thorens on hyvä vaihtoehto erityisesti aloittelijoille, ja siellä voi vuokrata myös lasketteluvarusteita.

Avoriaz

Avoriaz on kaunis ja romanttinen laskettelukeskus. Se sijaitsee 1 800 metrin korkeudessa ja tarjoaa runsaasti laskettelurinteitä sekä haastavia maastoja. Avoriazin alueella on myös luistelurata, kelkkaurat ja hiihtolatujen verkosto, joten täällä voi nauttia myös muista lumilajeista. Avoriaz on myös erinomainen kohde lasten laskettelulomalle, sillä alueella on runsaasti lasten aktiviteetteja ja ohjelmaa.

Chamonix

Chamonix on yksi Ranskan Alppien kuuluisimmista laskettelukeskuksista. Se sijaitsee 1 035 metrin korkeudessa ja tarjoaa runsaasti haastavia laskettelurinteitä. Chamonixissa on myös kuuluisa Mont Blanc -huippu, jonka yläpuolella sijaitsee Euroopan korkein köysirata. Chamonixissa voit nauttia myös lumilautailusta, lumikenkäilystä ja moottorikelkkailusta.

Val d’Isere

Val d’Isere on yksi Ranskan Alppien suosituimmista laskettelukeskuksista. Se sijaitsee 1 850 metrin korkeudessa ja tarjoaa runsaasti erilaisia laskettelurinteitä. Val d’Iseressa on myös iso luistelurata, joka on täydellinen paikka koko perheen talvilomaa varten. Val d’Iseressa on myös suuri alue hiihtoa, maastopyöräilyä ja lumikenkäilyä varten.

Lomakohteen valitseminen Ranskan Alpeilla

Ranskan Alpeilla on runsaasti erilaisia laskettelukeskuksia, ja valinnanvaraa on monipuolisesti. Kannattaa ottaa huomioon omat tarpeet ja kiinnostuksenkohteet, ja keskittyä siihen, mikä sopii parhaiten. Esimerkiksi jos haluat laskettelurinteitä kaikentasoisille laskettelijoille, Val Thorens on hyvä valinta. Jos taas haluat lastenlomalle, Avoriaz sopii paremmin. Jos haluat luksusta ja maailmanluokan laskettelurinteitä, Chamonix ja Val d’Isere ovat hyviä vaihtoehtoja.

Ranskan Alpit tarjoavat yksin tai perheen lomalle todellisen elämyksen ja upeita muistoja ikuisesti. Lähde rohkeasti tutustumaan Ranskan Alppien upeisiin maisemiin ja hauskoihin laskettelukeskuksiin!

Saattaisit myös pitää näistä: