Mukavuus. Mukavuudesta puhuttaessa, lumilautailu on selvä voittaja – siitä ei ole epäilystäkään.
Kumpi jalka eteen lumilautailussa?
Nykyään useimmilla lumilautailijoilla etujalka osoittaa hieman eteen ja takajalka taaksepäin. Hyvä lähtökohta kulmille ja hyvin yleinen asetus on sellainen, että etujalka on 15 astetta eteenpäin ja takajalan asetus on -9 tai -12 astetta.
Mitä on lumilautailu?
Lumilautailu on alppihiihdon kaltainen laskettelu- ja talviurheilulaji, jossa käytetään välineenä lumilautaa. Lumilauta koostuu varsinaisesta laudasta sekä siteistä ja kengistä, joilla lautailijan molemmat jalat kiinnitetään lautaan. Lumilautailu on yleistynyt huomattavasti 1980-luvulta alkaen.
Paljonko lumilautailu kuluttaa?
Laskettelu ja lumilautailu
Reippaalla tahdilla palaa jo 340 kaloria tunnissa, tosissaan laskevat polttavat peräti 476 kaloria tunnissa.
Onko lumilautailu laskettelua?
Laskettelu on yleensä jaettu kahteen tyyppiin: normaaliin lasketteluun ja telemarkiin. Lumilautailu – tähän kuuluu monia tyylejä, joita harjoitetaan ammattilaistasolla sekä vapaa-ajan harrastuksena. Tyylejä ovat: Reilit ja jibbailu.
Mitä lihaksia lumilautailu kehittää?
– Lumilautailu kehittää tasapainoa, keskivartalon lihaksia, koordinaatiokykyä ja mieltä, luettelee TalmaSkin lumilautailuopettaja Janne Lappalainen.
Onko laskettelu rankkaa?
Vaikka jalkojen oleminen erillään mahdollistaa hyvän tasapainon, se myös altistaa kaatumisille temppuja yrittäessä ja lisää kiertoliikkeiden aiheuttamaa loukkaantumisriskiä. Laskettelu on myös rankkaa polville.
Tarvitseeko Laskettelukypärän alle pipoa?
Useimmat uskovat tarvitsevansa pipon kypärän alle, mutta se ei yleensä ole tarpeen. Riskinä on, että ostat turhaan liian ison mallin. Nykyaikaiset kypärät ovat riittävän lämpimiä. Jos kuitenkin haluat käyttää pipoa, hanki erittäin ohut malli, jota voit käyttää samassa kypärässä, jota käytät ilman pipoa.
Voiko raskaana Lumilautailla?
Myös sukeltaminen sekä nopeita suunnanmuutoksia sisältävät lajit, kuten laskettelu ja lumilautailu, tulee jättää raskauden jälkeiseen aikaan.
Milloin lumilautailu keksittiin?
Lumilautailu sai alkunsa 1960-luvulla. Lainelautailu oli suuressa suosiossa, ja ihmiset halusivat kokea saman tunteen myös talvella alueilla, joissa lumi peittää maan. Eräs tarina michiganilaisesta Sherman Poppenista kertoo, miten lumilautailu sai alkunsa lasten leikeistä.