Rinteiden lukumäärällä, korkeuserolla ja rinnekilometreillä mitattuna suomen suurin laskettelukeskus on Ylläs. Ylläksen laskettelukeskuksesta löytyy myös suomen pisimmät rinteet.

Ylläksellä yhteensä 63 rinnettä sekä 13 hissiä ja lisäksi kaksi pulkkamäkeä. Ylläksen laskettelukeskuksessa on runsaasti palveluita, kuten alppihuoneita, ravintoloita ja baareja, kahviloita sekä vuokraamoja ja hiihtokouluja. Ylläksen laskettelukeskuksessa on myös monia hyvin varustettuja majoitusliikkeitä. Ylläksen laskettelukeskus sijaitsee Enontekiön kunnassa, noin 8 kilometrin päässä Kittilän lentokentältä ja noin 500 kilometrin päässä Helsingistä. Ylläksen laskettelukeskus on siis suomen suurin laskettelukeskus ja ykköskohde Lapin hiihtomatkailijoille.

Montako Laskettelukeskusta Suomessa on?

Suomessa on yhteensä noin sata hiihto- ja laskettelukeskusta.

Mikä on Suomen eteläisin laskettelukeskus?

Påminne. Noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä seisoo Suomen eteläisin hiihtokeskus, Påminne. Påminnen valttikortti on mukavalla korkeuserolla varustettu rinnekartta, johon mahtuu kuusi eritasoista etelärinnettä.

Mikä on maailman suurin laskettelukeskus?

Kolme laaksoa on maailman suurin laskettelualue ja monien mielestä myös maailman paras. Kattava hissien ja rinteiden verkosto ulottautuu Courchevelista Meribelin kautta Les Menuiresiin ja aina Val Thorensiin saakka.

Mikä on paras laskettelukeskus?

Ylläs on Suomen paras laskettelukeskus – ainakin numeroiden valossa. Ylläksellä on Suomen pisimmät rinteet, suurimmat korkeuserot ja eniten rinteitä. Juhlimisen sijaan Ylläkselle matkustetaankin juuri laskemaan.

Katso myös suomen parhaat laskettelukeskukset -artikkeli, jossa esitellään muut suomen laskettelukeskukset

Mikä on pohjoisin laskettelukeskus?

Saariselkä on Euroopan pohjoisin hiihtokeskus, jonka vetonaulana toimivat pitkä hiihtokausi ja upeat maisemat luonnonkauniin Urho Kekkosen kansallispuiston läheisyydessä.

Mikä on Suomen suosituin laskettelukeskus?

Levi on koko Suomen suosituin laskettelukeskus, jossa on tarjolla lasketteluun ja lumilautailuun peräti 43 rinnettä ja 28 hissiä. Levin pisin rinne on peräti 2500 metriä ja suurimmillaan korkeuseroa kertyy 325 metriä.

Mikä laskettelukeskus Metsoloissa?

Käsikirjoitusta tehtiin Kainuussa muun muassa Paljakan hiihtokeskuksessa, jossa kirjoittajat majoittuivat hiihtokeskuksen hotelliin, ja siksi Paljakka oli mallina Metsolat-sarjassa.

Montako hiihtokeskusta Suomessa?

Suomessa on noin 60 hiihto- ja laskettelukeskusta. Niitä löytyy ympäri maata Etelästä Pohjoiseen. Pohjoisesta löytyy isoimmat hiihtokeskukset ja laskettelukeskukset Suomessa. Niissä laskettavaa ja hiihdettävää riittää aktiivisimmellikin laskijoille useaksi päiväksi.

Saattaisit myös pitää näistä: