Uusien suksien pohjassa on tehtaalla laitettu koneellinen voitelu. Tämä voide ei välttämättä ole optimaalisin, joten sen luistokykyyn ei kannata luottaa. Ensimmäisenä huoltotoimena suksen pohja kannattaa puhdistaa sekä vanhoista voiteista että epäpuhtauksista. Tähän on olemassa soveltuvia aineita.

Miten säätää laskettelusukset?

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että etuside on saatava auki vääntämällä itse jalkaa sisälle päin ja takasiteen on auettava potkaistaessa taaksepäin. Muista, että siteiden toimivuuteen vaikuttaa myös mono, monon pohjan, kärkiosan ja kantaosan on oltava puhtaita laittaessasi sukset jalkaan.

Minkä pituiset laskettelusukset pitää olla?

Laskettelusuksien koko-opas

Laskijan pituus (cm)Suksien pituus (cm)
160150-165
165155-170
170160-175
175165-180

Miten voidella laskettelusukset?

Sulata pohjaan voidetta ja levitä voide tasaisesti koko pohjaan. Muista pitää voitelurauta koko ajan liikkeessä! Tarkista raudan oikea lämpötila voidepaketin kyljestä. Kun voide on kuivunut, siklaa ylimääräinen voide pois ja viimeistele harjaamalla.

Mitä eroa naisten ja miesten Laskettelusuksilla?

Naisille on suunniteltu omia suksia, sillä naisilla on usein vähemmän voimaa, vähemmän painoa ja toisenlainen painopiste. Naisten sukset lähtevätkin helpommin käännökseen, eivätkä vaadi paljoa voimaa. Sukset ovat usein hieman kevyempia ja löysempiä.

Minkä pituiset laskettelusukset aloittelijalle?

Suositeltu suksen pituus on lapsen rinnan ja nenän väliin. Aloittelevalle ja kevyelle laskijalle voi valita hieman lyhyemmät sukset, kun taas kovaa ja aggressiivisesti laskevalle sopivat hieman pidemmät sukset.

Mikä on Twintip suksi?

Park ja pipe / Twin Tip

Parkki sukset on tarkoitettu temppuiluun ja hyppimiseen. Niissä on twin tip –rakenne (twinari), eli suksi on kaareva sekä kärjestä että kannasta. Näin suksella voi laskea sekä etu- että takaperin.

Pitääkö laskettelusukset voidella?

Pohjustuksen tarkoituksena on parantaa suksien luiston kestävyyttä. Jos suksen pohja on pohjustettu huonosti, luistovoitelu voi kulua pohjasta jopa päivän laskettelun jälkeen ja pohja näyttää harmaalta. Hyvä perusvoitelu voi taata hyvän luiston jopa useamman viikon laskuille.

Pitääkö uudet laskettelusukset voidella?

Uusien suksien pohjassa on tehtaalla laitettu koneellinen voitelu. Tämä voide ei välttämättä ole optimaalisin, joten sen luistokykyyn ei kannata luottaa. Ensimmäisenä huoltotoimena suksen pohja kannattaa puhdistaa sekä vanhoista voiteista että epäpuhtauksista.

Minkä pituiset Carving sukset?

Laskettelusuksien koko-opas

Laskijan pituus (cm)Suksien pituus (cm)
160150-165
165155-170
170160-175
175165-180

Miten ostaa oikean kokoiset laskettelusukset?

Aikuisten laskettelusukset

Valitse sukset oman pituutesi sekä laskutaitojesi mukaan. Aloittelijan kannattaa valita mieluummin hieman lyhyempi kuin liian pitkä suksi, sillä lyhyempiä suksia on helpompi hallita. Aloittelijalle suositellaan myös jäykkyydeltään löysempää suksea.

Saattaisit myös pitää näistä: