Koska lapsi voi aloittaa laskettelun? Laskettelun aloittaminen. Lasten kohdalla kaikki on toki aina kiinni lapsen kehitystasosta ja lähtökohdista. Nuorimmat rinteeseen suuntaavat ovat yleensä noin 2,5 – 3 vuotiaita.

Onko Koli Pohjois-karjalassa?

Koli on PohjoisKarjalan suosituin luontomatkailukohde. Koli tarjoaa matkailijoille puuhaa vuoden ympäri, talvella laskettelusta kesäiseen patikointiin Kolin mahtavissa maisemissa. Koli on merkittävä kohde kulttuurihistoriallisesti ja onkin innoittanut monia taiteilijoita yli vuosisadan.

Milloin Koli aukeaa?

Aukioloajat ja yhteystiedot

Kolin laskettelukeskus on kaudella 2019-2020 auki joulukuusta alkaen. Kausi päättyy 19.4.2019 (säävarauksella). Hiihtokeskus on avoinna 9.2.2020 asti ma-pe klo 10-17 ja la-su klo 10-18. 10.2 – 13.4 välillä hiihtokeskus on avoinna joka päivä klo 10.00-18.00.

Mikä on Suomen pisin laskettelurinne?

Ylläksellä on Suomen pisin rinne

Laskettelijoiden iloksi alueelta löytyy Suomen pisin rinne, jossa laskua kertyy peräti 3000 metriä. Ylläksen suuruudesta kertoo myös se, että hiihtokeskuksessa on yhteensä 63 rinnettä, 28 hissiä sekä maan laajin, 330 kilometrin pituinen latuverkosto murtomaahiihtoon.

Pitääkö Laskettelusuksia voidella?

Suksien voitelu pidentää suksen käyttöikää, parantaa luistoa ja helpottaa laskemista. Säännöllinen huolto pitää sukset jatkuvasti hyvässä kunnossa eikä huoltoon tarvitse varata aikaa tuntitolkulla.

Miten välitä Laskettelusiteet?

Laskettelusiteiden valinta

Laskettelusiteitä valittaessa tulee erityistä huomiota asiantuntijan mukaan kiinnittää monojen ja siteiden yhteensopivuuteen. Oleellista on myös, että siteet vastaavat omaa taitotasoa ja käyttötarkoitusta ja, että siteen DIN-arvot vastaavat ja ovat säädetty oikein laskijan painon mukaan.

Mikä on Din-arvo?

Normaaleissa aikuisten siteissä DIN arvo voi esimerkiksi olla 4-13, mikä tarkoittaa sitä että laukeamisherkkyyttä voidaan säätää näiden lukemien välillä. Mitä matalampi DIN lukema on, sitä vähemmän voimaa vaaditaan siteen laukeamiseen.

Onko laskettelu urheilua?

Laskettelu harjoittaa tehokkaasti tasapainoa ja koordinaatiota sekä lihaskuntoa, kestävyyskuntoon sillä ei ole erityisen suurta vaikutusta. Lajiin kuuluvat nopeat käännökset ja jarrutukset ovat lihaksille, luille ja nivelille hyödyllisiä etenkin kasvuiässä.

Kuka keksi laskettelun?

Kiinassa 8000 vuotta sitten sukset muistuttivat kahden metrin pituisia lankkuja, jotka olivat peitetty hevosen karvalla. Ajatuksena oli, että tämä suuri pinta-ala helpotti syvän lumen läpi liikkumista, koska se kannatteli lumen pinnalla.

Mitä Laskettelu on?

Laskettelua voidaan pitää yleisnimityksenä kaikille talviurheilulajeille, joissa lasketaan lumen pinnalla rinteitä alaspäin. Laskettelu jakautuu useisiin erilaisiin lajeihin ja tekniikoihin. Yleisimpiä laskettelulajeja ovat: alppihiihto.

Mitä lihaksia laskettelu kehittää?

Laskettelussa tärkeitä lihasryhmiä ovat vatsalihakset ja alaraajojen lihakset. Vahva keskivartalo auttaa hyvän laskuasennon ylläpitämisessä. Vahvan keskivartalon ansiosta myös jalkojen voima välittyy paremmin sukselta lumen pinnalle.

Onko laskettelu vaarallista?

Jo puolen vuoden tai vuoden tauko täysipainoisesta lajiharjoittelusta ja kilpailuista voi olla kohtalokasta, etenkin jos urheilulajina on laskettelu. UKK-instituutin ylilääkäri Jari Parkkari kertoo, että tällöin eturistisidevamman riski kasvaa.

Milloin laskettelu tuli Suomeen?

Suomen lasketteluhistoria alkaa 1930-luvulta, jolloin ensimmäiset laskettelukeskukset aloittivat toimintansa. Laji tunnettiin alkuaikoina mutkamäenlaskuna. Alamäen vauhdista pääsi aikojen alussa nauttimaan vasta koko mäen tamppauksen jälkeen.

Voiko aikuinen oppia laskettelemaan?

Laskettelun voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, ja laskettelun alkeet sopivat kaikille. Aloittelijan kannattaa harjoitella aluksi lastenrinteisissä tai helpoissa loivissa harjoitusrinteissä, joissa myös hissit ovat helpompia.

Miksi Laskettelumonot sattuu?

Oikeankokoiset monot

Jos jalkoja alkaa pakottaa tai kihelmöidä, ei veri kierrä kunnolla eli monot ovat liian pienet. Tällöin jalat myös kylmettyvät helpommin. On myös hyvä ottaa huomioon, että jalkaterä leviää ikääntyessä, jolloin vanhat monot eivät välttämättä vuosien kuluessa olekaan enää sopivat leveyssuunnassa.

Mitä laskettelu maksaa?

Hiihtokeskusten hinnoissa on isoja eroja eri puolilla Suomea. Nelihenkisen perheen neljä päivää rinteessä voi maksaa kohteesta riippuen 266–504 euroa. Jos aiot viettää hiihtolomasi rinteessä, saat varautua pulittamaan riemusta useita satoja euroja, menit minne päin Suomea tahansa.

Onko laskettelu harrastus?

Laskettelu on erinomainen koko perheen yhteinen harrastus, jonka kautta koko perhe saa mukavia elämyksiä, mahdollisuuden kohottaa kuntoaan sekä nauttia raikkaasta talvi-ilmasta. Monet ovat aloittaneet harrastuksen perheen viettäessä yhdessä talvilomaa. Laskettelu on monen ikäryhmän suosima harrastus.

Mikä on englanniksi laskettelu?

Synonyymit

Käännös
Substantiivit
1. downhill
2. downhill skiing
3. alpine skiing

Pitääkö uusi lumilauta vahata?

Burton suosittelee noin kolmen laskupäivän jälkeen uutta vahausta. Suosittelen et viet sen laudan ekaan vahaukseen jollekin ammattilaiselle. Ku ostin laudan ni se voideltii ennen ekaa laskua.

Mitä vaatteita tarvitsee lasketteluun?

Hän on työskennellyt suksivuokrauksessa ja laskettelukaupassa, ja tietää näin varusteista kaiken, mitä haluat tietää ennen, kuin tilaat mitään kotiisi.

 • Alusvaatteet. Asiantuntija sanoo: Alusvaatteet ovat makuasia, mutta tähänkin on olemassa vinkkejä. …
 • Aluskerrasto. …
 • Välikerros. …
 • Sukat. …
 • Takki. …
 • Housut. …
 • Hanskat. …
 • Pipo.

Missä voi jo lasketella?

Lumi on jo valmiina. Laskettelukausi 2020–2021 avataan säilölumella Rukalla, Levillä, Ounasvaaralla, Suomulla ja Laajiksessa.

Miten lasketella suksilla?

Polvilla painetaan monojen etuläppiin, jotta sukset kuormittuvat tarpeeksi. Kädet on hyvä pitää edessä, sillä näin paino siirtyy helpommin eteen suksen kärjille. Hyvä perusasento mahdollistaa liikkumisen eri suuntiin ja asento elää käännöksen sisäisen rytmin, vauhdin ja laskuolosuhteiden mukaan.

Mitä pukea laskettelemaan keväällä?

Pukeutuminen alkaa neljästä osasta. Näitä ovat miesten laskettelutakki (ja toki naisten laskettelutakki), lasketteluhousut, aluskerrastot ja asusteet. Jos pystyt nappaamaan muutaman vinkin kustakin vaatteesta, pysyt mukavana pitkään päivään rinteessä ja after skiissä.

Miten pitkään Levillä voi lasketella?

Levi. Kittilän kunnassa sijaitseva Levi on Suomen suosituimpia ja kansainvälisimpiä laskettelukeskuksia. Levin laskettelukausi alkaa marraskuussa ja keväthangista voi nauttia aina toukokuulle saakka.

Minkä kokoiset Laskettelumonot?

Laskettelumonon täytyy olla napakan kokoinen. Sovittaessa oikean kokoinen mono voi aluksi tuntua pieneltä, mutta polvia koukistaessa monon kärkeen syntyy tilaa. Suorana seistessä varpaiden tulee ylettyä monon kärkeen.

Miksi Laskettelu on kivaa?

Laskettelu on hauska treenimuoto

”Konevoimalla ylös ja painovoimalla alas”, näinkin on laskettelua kuvailtu. Liikuntamuotona laskettelu on kuitenkin yllättävän tehokas. Ja se sopii kaikenikäisille. Laskettelu kehittää niin tasapainoa, kehonhallintaa, koordinaatiota, lihaskuntoa kuin aerobistakin kuntoa.

Missä voi lasketella?

10 vinkkiä Suomen laskettelukeskuksiin:

 • 1) Ylläs. Ylläksellä rinteitä on yhteensä 63 ja niistä noin puolet on yli kilometrin pituisia. …
 • 2) Levi. Myös Levillä on varaa mistä valita: laskettelukeskuksessa on 43 rinnettä, 28 hissiä ja 230 kilometriä hiihtolatuja. …
 • 3) Ruka. …
 • 4) Iso-Syöte. …
 • 5) Saariselkä …
 • 6) Pyhä …
 • 7) Tahko. …
 • 8) Himos.

Voiko huhtikuussa vielä lasketella?

On huhtikuu. Mielessäsi pyörii laskettelu keväisessä säässä ja unelmoit aurinkoisesta after skiistä kavereidesi kanssa. Moni ei tiedäkkään, että huhtikuussa löytyy vielä paljon lunta ja laskettelumahdollisuuksia useimmista Alppien kohteista!

Voiko Alpeilla lasketella kesällä?

Alppien lajikirjo on melkein loputon, ikimuistoisia hetkiä huikeissa maisemissa tarjoavat esimerkiksi patikointi, pyöräily, golf, ohjatut vaellukset ja kiipeilykokeilut. Alppien jäätikkökohteet tarjoavat kesällä mahdollisuuden myös lasketteluun ja lumilautailuun.

Kumpi on parempi Ylläs vai Levi?

Molemmissa laskettelukeskuksissa on siis tarjolla runsaasti erilaisia aktiviteettejä ja harrastusmahdollisuuksia. Yhteenvetona voidaan kuitenkin sanoa, että luonnonrauhaa arvostavalle Ylläs on parempi vaihtoehto, mutta toiminnallista lomaa arvostavalle Levi soveltuu paremmin.

Onko Ylläksellä helppoja rinteitä?

Ylläksen rinnekartta kertoo tarkasti, millaisia rinteet ovat ja mistä löytyvät viihtyisimmät sekä parhaimmat taukopaikat. Vaihtoehtoina on erittäin helppoja, helppoja, keskivaikeita sekä vaikeita rinteitä. Jokaiselle laskijalle löytyy varmasti sopiva rinne ja sen voikin valita oman taitonsa mukaisesti.

Missä on Suomen jyrkin laskettelurinne?

Ylläs maailmancup-rinne, Sport resort Ylläs

Ylläs, tuo korkeuseroltaan Suomen suurin mäki ja sen jyrkin rinne Maailman-cup on Maailmancup-rinne on leveä, ja siinä on hyvä painaa urku auki laidasta laitaan. Rinteessä on useamman kerran ratkottu kotimaan syöksyn mestaruuksista.

Milloin laskettelukausi loppuu?

Keväthangille Lappiin. Keväällä Lapin ladut ovat parhaassa hiihtokunnossa ja rinteissä riittää kevätauringon paisteessa hohtavaa lunta. Laskettelukauden pituus on aina Luontoäidistä kiinni. Virallinen hiihtokausi Lapissa päättyy vasta juhannushiihtoihin Kilpisjärvellä, mutta laskettelukausi loppuu jo huhti-toukokuussa.

Milloin laskettelukausi alkaa?

Laskettelukausi 2021–2022 alkaa jälleen varhain, kun Levi ja Ruka pyöräyttävät hissit käyntiin jo 8. lokakuuta 2021. Hohtavan valkoiset rinteet kutsuvat laskettelijoita ja lautailijoita varhaiseen kauden avaukseen kesän yli säilötyn lumen turvin.

Käykö pyöräilykypärä lasketteluun?

Tavallinen pyöräilykypärä ei ole yhtä turvallinen kuin laskettelua varten tehty. – Ne ovat eri mallisiakin, että suositellaan ihan lajiin kuuluvia välineitä. Ja mielellään se omaan päähän sopiva, eikä serkulta lainattu, joka on omaan päähän vähä liian iso, muistuttaa Terentjeff.

Milloin pääsee laskettelemaan?

Suomen pitkä talvi takaa sen, että lumilautailua ja laskettelua voi harrastaa aina lokakuusta toukokuulle. Suomen pisimmät rinteet löytyvät Lapin suurista hiihtokeskuksista, Ylläkseltä ja Leviltä. Ylläksen kolme kilometriä pitkät rinteet, Ylipitkä ja Jättipitkä, tarjoavat koko maan pisimmät laskut.

Miten lasketella?

Laskettelu aloitetaan yleensä aurakäännöksen opettelusta. Aurassa suksen kärjet pidetään lähellä toisiaan samalla kun kantoja työnnetään voimakkaasti erilleen. Vauhtia säännellään sillä, kuinka leveällä suksen kannat ovat. Aurakäännöksiä tehdään painonsiirrolla sukselta toiselle, ulkosuksea kuormittamalla.

Mihin lihaksiin laskettelu vaikuttaa?

Laskettelussa tärkeitä lihasryhmiä ovat vatsalihakset ja alaraajojen lihakset. Vahva keskivartalo auttaa hyvän laskuasennon ylläpitämisessä. Vahvan keskivartalon ansiosta myös jalkojen voima välittyy paremmin sukselta lumen pinnalle.

Mitä uusille Laskettelusuksille pitää tehdä?

Muista höylätä ylimääräinen voide pois. poistaa ennen voitelua. Voitelun voi ihan helposti tehdä itse. Sulata silitysraudalla vahapisaroita suksen pohjaan, levitä pisarat tasaisesti silitysraudalla ja poista ylimääräiset metallisella siklillä kärjestä kantaan vetäen.

Milloin Lumilautailu tuli Suomeen?

Lumilautailuharrastus sai alkunsa 1960-luvulla, kun lainelautailijat halusivat kokeilla lautailua lumisessa rinteessä. Suomessa on laskettu lumilaudalla 1970-luvulta saakka ja vuosikymmenten kuluessa siitä on muodostunut tärkeä osa suomalaista urheilu- ja nuorisokulttuuria.

Mitä Leville mukaan?

Laskettelijan pakkauslista vaellusreissulle:

 • Lasketteluhousut. Hyvät lasketteluhousut ovat sellaiset, että ne pitävät sinut lämpimänä ja kuivana koko laskettelureissun ajan. …
 • Kerrastot. …
 • Pipo. …
 • Aurinkolasit. …
 • Lasketteluhanskat. …
 • Kypärä …
 • Laskettelusukset/lumilauta.

Mitä tehdä Levillä jos ei Laskettele?

Levin talviaktiviteetit

 • Laskettelu ja lumilautailu. …
 • Hiihto. …
 • Revontuliretket. …
 • Moottorikelkkasafarit. …
 • Vierailu husky- ja porofarmilla. …
 • Poroajelut ja huskysafarit. …
 • Pilkkiretket. …
 • Potkukelkkaretket.

Voiko raskauden aikana lasketella?

Laskettelu on kovaa urheilua. Mitään yksiselitteistä kieltoa laskettelun osalta raskausaikana ei kuitenkaan ole olemassa. Kovemmassa laskussa kohtu altistuu koville voimavektoreille. Kaatuminen etenkin kovassa vauhdissa voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa istukan irtoamisen.

Minkä kokoinen Laskettelumono?

Aikuisten monot

Sovittaessa oikean kokoinen mono voi aluksi tuntua pieneltä, mutta polvia koukistaessa monon kärkeen syntyy tilaa. Suorana seistessä varpaiden tulee ylettyä monon kärkeen. Koon lisäksi kannattaa huomioida monon jäykkyys; harrastelijalle sopiva jäykkyys on alle 70 ja aktiivilaskijalle noin 70-100.

Miten Laskettelussa jarrutetaan?

Jarruttaminen ja pysäyttäminen

Pidä kärjet lähellä toisiaan ja työnnä samalla kantapäitä ja suksen kantoja ulospäin. Polvet pysyvät erillään kuin niiden välissä olisi pallo. Mitä voimakkaammin auraat eli mitä enemmän työnnät kantoja kauemmas toisistaan, sitä nopeammin vauhti hidastuu tai lopulta pysähtyy.

Mitä lasketteluun tarvitaan?

Hän on työskennellyt suksivuokrauksessa ja laskettelukaupassa, ja tietää näin varusteista kaiken, mitä haluat tietää ennen, kuin tilaat mitään kotiisi.

 • Alusvaatteet. Asiantuntija sanoo: Alusvaatteet ovat makuasia, mutta tähänkin on olemassa vinkkejä. …
 • Aluskerrasto. …
 • Välikerros. …
 • Sukat. …
 • Takki. …
 • Housut. …
 • Hanskat. …
 • Pipo.

Minkä väriset Laskettelulasit?

Harmaa linssi läpäisee valon kaikki värit, vähentäen valon voimakkuutta jokaisessa värissä. Se sopiikin mainiosti aurinkoiselle kelille. Ruskea linssi suojaa hyvin häikäisyltä, mutta ei pimennä yhtä hyvin kuin harmaa. Oranssinsävyisenä linssi suojaa häikäisyltä, vaikkei pimennä juuri ollenkaan.

Voiko silmälaseilla lasketella?

Silmälasien päälle sopivat laskettelulasit

Laskettelijoille, jotka haluavat käyttää silmälaseja laskettelulasien sisällä, on onneksi olemassa pitkä liuta laskettelulaseja, joissa on enemmän tilaa sisäpuolella. Tällaisia laseja kutsutaan OTG-laskettelulaseiksi (Over the Glasses).

Voiko Kuoritakilla lasketella?

Kuoritakit sopivat hard core-miehille ja naisille, jotka haluavat kerrospukeutua. Topattu takki on kuitenkin ihana, mikäli laskettelet Pohjolassa joulun aikaan.

Minkä kokoiset Laskettelusauvat?

Laskettelusauvojen koko-opas

Laskijan pituus (cm) Sauvan pituus (cm)
158-162 105
163-167 110
168-177 115
178-185 120

Miten Schumacher loukkaantui?

Schumacher loukkaantui vakavasti 29. joulukuuta 2013 Ranskan Alpeilla, kun hän löi päänsä lumen alla piilossa olleeseen kiveen. Vakavia päävammoja saanut formulalegenda toimitettiin sairaalaan jossa hänet leikattiin, mutta julkisuuteen seitsenkertainen maailmanmestari ei ole koskaan palannut.

Voiko Alpeilla lasketella?

Kun suunnittelet matkaa Alpeille kesälomallasi, pääset näkemään kohteet aivan uudessa valossa. Niistä et ehkä kesäisin löydä vilkkaita after ski bileitä ja polveen asti ulottavaa puuteria, mutta sen sijaan rento tunnelma ja jonojen puute saa sinut arvostamaan laskettelua kesällä aivan uudella tavalla.

Mitä Rukalla voi tehdä jos ei Laskettele?

Rukan aktiviteetit talvella

 • Laskettelu ja lumilautailu. Rukan pitkä hiihtokausi mahdollistaa sen, että hiihtokeskuksessa pääsee laskettelemaan ja lautailemaan yli 200 päivää vuodessa! …
 • Hiihto. …
 • Moottorikelkkailu. …
 • Lumikenkäily. …
 • Huskysafarit. …
 • Porotilavierailut ja porosafarit. …
 • Revontuliretket. …
 • Retkeily ja vaellus.

Minkä pituiset Laskettelusauvat?

Laskettelusauvan pituus on olennainen osa sauvan valintaa.

Laskettelusauvojen koko-opas.

Laskijan pituus (cm) Sauvan pituus (cm)
147-157 100
158-162 105
163-167 110
168-177 115

Miten aloittaa laskettelu?

Laskettelun voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, ja laskettelun alkeet sopivat kaikille. Aloittelijan kannattaa harjoitella aluksi lastenrinteisissä tai helpoissa loivissa harjoitusrinteissä, joissa myös hissit ovat helpompia. Suksiin, niillä liikkumiseen ja kaatumiseen on kuitenkin hyvä tutustua ensin tasamaalla.

Mikä on Ylläksen pisin rinne?

Ylläs itse kohoaa 719 metrin korkeuteen. Laskettelijoiden iloksi sinne on rakennettu rinne, joka on ehdottomasti Suomen pisin. Laskua kertyy peräti 3000 metriä.

Milloin Levin laskettelukausi loppuu?

Kittilän kunnassa sijaitseva Levi on Suomen suosituimpia ja kansainvälisimpiä laskettelukeskuksia. Levin laskettelukausi alkaa marraskuussa ja keväthangista voi nauttia aina toukokuulle saakka.

Miten opetella laskettelemaan?

Laskettelun voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, ja laskettelun alkeet sopivat kaikille. Aloittelijan kannattaa harjoitella aluksi lastenrinteisissä tai helpoissa loivissa harjoitusrinteissä, joissa myös hissit ovat helpompia. Suksiin, niillä liikkumiseen ja kaatumiseen on kuitenkin hyvä tutustua ensin tasamaalla.

Milloin laskettelukausi alkaa Alpeilla?

Laskettelukausi on Keski- ja Etelä-Euroopassa täydessä käynnissä. Maaliskuu on usein paras aika vierailla Alpeilla, Dolomiiteilla ja eksoottisemmissakin kohteissa.

Voiko Itävallassa lasketella kesällä?

Hintertux, Itävalta

Hintertux on yksi Euroopan tunnetuimpia jäätiköitä. Laskettelu onnistuu siellä jopa keskikesällä. Hintertuxissa lasketaan 3250 metrin korkeudesta 2600 metriin. Kesäisin alueella operoi kaikkiaan yhdeksän hiihtohissiä.

Miten pääsee Leviltä Ylläkselle?

Leviltä pääsee takaisin bussilla 23.3-1.5 päivittäin klo 16.25 Ylläsjärvelle Levi-Kolari tien varrella olevalle Tunturihotellille hintaan 15€. Siitä parisataa metriä kävelyä, niin skibussi vie vitosella klo 17.15 Eelin kaupalta Tunturitietä takaisin Äkäslompoloon.

Mikä on hyvä Laskettelutakki?

Kevytvanutakki on mainio vaihtoehto kuoritakin alle kovemmille pakkasille. Laskettelutakin eristävyys on ominaisuus, jota vilukissat arvostavat eniten. Jos palelet helposti, sinun valintasi on vanullinen takki, jossa on eristävä kerros takin sisällä. Vanullisessa takissa on parempi pakkasenkestävyys.

Onko Laskettelukypärä pakollinen?

Kypärän käyttö ei ole pakollista, mutta se on hyvin suositeltavaa. – Pakko ei välttämättä ole tehokkain keino lisätä kypärän käyttöä. Lisäksi kypäräpakon valvominen olisi käytännössä melkoisen hankalaa, kun toimivaltuudet eivät riitä, Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors sanoo.

Mitä laittaa Laskettelutakin alle?

Valitse alusasu, joka on villaa tai teknistä materiaalia. Alusasun tehtävänä on siirtää kosteutta, joten älä pue alle puuvillaa. Puuvilla imee kosteutta eikä kuivu nopeasti.

Saako alkuraskaudessa lasketella?

Virallista suositusta ei ole. Tervettä järkeä pitää käyttää. Alkuraskaudessa (alle 16 raskausviikkoa) kohtu on luisen lantio suojassa, mutta sen jälkeen esillä. Raskaana olevan kohtu on altis kaatumissa koville voimille (voimavektoreille) ja istukan irtoaminen voi olla vakavin komplikaatio.

Miten kiinnittää siteet suksiin?

Kiskolla kiinnitettävät siteet kiinnitetään levyyn, jonka valmistaja on valmiiksi kiinnittänyt poraamalla sukseen. Sen jälkeen sinun tarvitsee vain valita siteet, jotka sopivat levysysteemiin ja liu’uttaa ne paikoilleen.

Paljonko laskettelu kuluttaa kaloreita?

Laskettelu ja lumilautailu

Rauhalliseen tahtiin lasketteleminen kuluttaa kaloreita noin 272 tunnissa. Reippaalla tahdilla palaa jo 340 kaloria tunnissa, tosissaan laskevat polttavat peräti 476 kaloria tunnissa.

Voiko Sveitsissä lasketella kesällä?

Euroopasta löydät useita lomakohteita Italiasta, Ranskasta, Sveitsistä ja Itävallasta, joiden korkeuden ja huimaavien jäätiköiden ansiosta ne säilyttävät lumiset olosuhteet ympäri vuoden.

Mitä tarvitsee laskettelemaan?

Lasketteluvälineet. Aloittelijan tarvitsemat lasketteluvälineet ovat sukset, monot ja kypärä. Myös sauvat auttavat tasapainon saamisessa ja käännöksen rytmittämisessä, mutta ne eivät aloittelijalle ole välttämättömät. Erityisesti lasten on usein helpompi aloittaa ilman sauvoja.

Mitä Alpeille mukaan?

Tekninen kerrasto ja fleeceasut takaavat sen, että lasketteluun tarkoitetut housut ja takki toimii myös Alpeillakin. Housujen ja takkien kuitenkin pitää olla riittävästi hengittäviä, sillä Alpeilla ollaan pitkiä aikoja myös umpinaisissa koppihisseissä.

Voiko lasketella ilman laseja?

Jos ajattelin lasketella vain viikon, riittävät halvimmat lasit, eli kaikkein yksinkertaisimmat, muista vain, että lasit istuvat hyvin. Jos puolestaan laskettelet paljon, tarvitset ehkä lasit, jotka kestävät iskuja ja naarmuja ilman, että vaikuttavat näkökykyyn.

Saako laskettelurinteessä kävellä?

Suljetussa rinteessä ei saa liikkua. Rinteessä liikkuminen aukioloaikojen ulkopuolella on kielletty.

Mitä ottaa laskettelemaan?

Laskettelijan pakkauslista vaellusreissulle:

 1. Lasketteluhousut. Hyvät lasketteluhousut ovat sellaiset, että ne pitävät sinut lämpimänä ja kuivana koko laskettelureissun ajan. …
 2. Kerrastot. …
 3. Pipo. …
 4. Aurinkolasit. …
 5. Lasketteluhanskat. …
 6. Kypärä …
 7. Laskettelusukset/lumilauta.

Saako Pyöräilykypärällä lasketella?

Laskettelukypärä on iskunvaimennuskyvyltään samanlainen kuin pyöräilykypärä. Etenemisnopeudet ovat laskettelussa tyypillisesti korkeampia kuin pyöräilyssä – toisaalta viime kädessä merkitystä on törmäysnopeudella, johon vaikuttaa liikenneonnettomuuksissa myös auton nopeus.

Kannattaako Laskettelussa käyttää sauvoja?

Pelkästään lähiympäristön kannalta laskettelusauvoja ei kannata käyttää liian aikaisin. Sauvasuhaaja riskeeraa myös oman terveytensä. Suurimmassa vaarassa ovat ranteet. Melkein jokainen aloitteleva laskija yrittää jarruttaa sauvoilla ottamalla niillä tukea edestä.

Mihin asti Rukalla voi lasketella?

Rukalla laskettelukausi jatkuu pitkään, joskus aina kesäkuulle asti, joten Rukalla voi sivakoida yli 200 päivänä vuodessa. Ruka myös avaa rinteensä ensimmäisten joukossa koko Pohjois-Euroopassa.

Miten valita Laskettelusauvat?

Katso kaikki laskettelusauvat pituus huomioiden.

 1. Sauvan oikean mitan saat, kun käännät sen ylösalaisin ja otat somman alta kiinni. …
 2. Mieluummin liian lyhyet kuin pitkät sauvat.
 3. Älä varaa lasten sauvoihin liikaa kasvuvaraa, sillä liian pitkät sauvat ovat vain tiellä laskettelemaan opetellessa.

Saattaisit myös pitää näistä: